Yoghurtijs is fris en populair vanwege het kaloriearme karakter van yoghurt zelf.

Yoghurtijs is fris en populair vanwege het kaloriearme karakter van yoghurt zelf.

okt 17

Yoghurtijs is in feite ijs van bevroren yoghurt, al dan niet met toevoegingen zoals vruchten, chocolade en andere producten die meer smaak toevoegen. Yoghurtijs is de laatste jaren aan een opmars bezig, omdat yoghurt erom bekend staat weinig calorieën te bevatten. In feite is dit ook zo, maar vaak worden aan yoghurtijs meerdere componenten zoals slagroom en suiker toegevoegd. Doordat Yoghurt op zichzelf vrij zuur is, moet dat gecompenseerd worden met meer suiker. Echter omdat yoghurt ook een friszure smaak bevat die veel mensen bevalt, is het niet nodig dit soort elementen te laten overheersen. Kortom, yoghurtijs bevat minder calorieën, maar het verschil is niet zo groot als veel mensen denken.

De meest populaire smaken met yoghurtijs zijn toch wel yoghurt-amarenen, straciatella met yoghurt en natuurlijk met andere vruchten zoals frambozen, aardbeien, perzikken, peer en andere.

Laat een reactie achter

You must be ingelogd to post a comment.